TOPORKEST

Is ontstaan uit het succesvolle OGJO concept. Na veel positieve reacties van menig volwassen muzikant heeft de organisatie van Stichting Oost Gelders Jeugdorkest TOPORKEST in het leven geroepen. Zie www.ogjo.nl voor meer informatie over reeds gespeelde en toekomstige projecten.

TOPORKEST geeft in projectvorm mooie showconcerten door ervaren HAFABRA muzikanten met een minimum leeftijd van 25 jaar.  Dit alles wordt gepland in 2 repetitiedagen en een concertdag met voorafgaand een generale repetitie. Het concert wordt gegeven door een kwalitatief goed samengesteld harmonieorkest, een eigen band, een enthousiaste dirigent en professionele vocalisten.

TOPORKEST biedt het publiek een boeiend programma door middel van een, elke keer, nieuw te kiezen thema. Op deze manier worden muzikanten en publiek meegenomen in een vernieuwde ervaring van blaasmuziek. TOPORKEST geeft muzikanten de kans om op projectbasis mee te spelen met een gemotiveerd orkest en daarom wordt bij elk project het orkest opnieuw samengesteld. Een groot deel van het te spelen werken worden speciaal gearrangeerd door bekende arrangeurs.

Het TOPORKEST staat onder leiding van Henk-Jan Heijnen. 

Doelstellingen
De hoofddoelstelling van TOPORKEST is gevorderde musici uit regio Achterhoek de mogelijkheid bieden deel te nemen aan unieke eenmalige projecten. TOPORKEST is geen concurrent van de reguliere orkesten, maar wil haar deelnemers en toehoorders juist stimuleren blaasmuziek te beoefenen. Daarom bestaat het orkest alleen tijdens het project en heeft het geen vaste samenstelling.